Friday, March 04, 2005

Verbroken belofte en minder soyasaus

Een belofte doen en het dan binnen een dag niet waarmaken (zie vorig artikel).
Het is ook een beetje rare week wat koken betreft. We zijn bezig de diepvries aan het leegwerken. Morgen gaan we namelijk naar de Italiaanse markt in Philadelphia. Daar heb je winkels zoals ze naar mijn idee behoren te zijn. Gewoon een slager. En dan ook nog een slager voor wild. Een bakker. Een kruidenier. Een kruidenier die letterlijk zijn naam eer aan doet, namelijk alleen kruiden verkopen. Winkels met een hoop kookwaar. Een poelier.
Dat soort winkels en daar dan een hoop van. Hier in DC heb je dat niet. Of ik heb het nog niet gevonden. Wie het weet mag het zeggen.

Wat betreft de saté is het goed gegaan.

Zo'n half uur voor het eten heb ik houten prikkers in water gelegd en de huisgril aangezet. Heb vervolgens een pan met wat plantaardige olie op een halfhoog vuur gezet. Daarna een halve kleine ui (heel fijn gesneden), 4 lente uitjes (ook heel fijn gesneden) erin gedaan. De pit iets lager gezet en ongeveer 10 minuten gewacht tot het zaakje glazig was. Daarna wat fijn gesneden Thaise pepers erin gedaan. Een minuut of 2 een beetje 'aangeroerd'. Toen suiker, ongeveer 1/2 kop bouillon (waar ik in het eerdere artikel overschreef), en citroensap van 1 citroen eraan toegevoegd. Dit even laten pruttelen en het een beetje laten indikken. Daarna pindakaas erin geroerd totdat het een substantie had dat ik wel best vond. Als laatste toevoeging heb ik er (iets te veel) soyasaus ingedaan. Het vuur heb ik op zo'n laag mogelijke stand gezet.
Deksel op de pan.



Vervolgens het vlees uit de marinade gehaald (zie vorig artikel) en droog gedept, de houten prikkers uit het water gehaald en het vlees eraan geregen. Daarna 6 minuten aan de ene kant en 6 minuten aan de andere kant gegrild tussen medium en high in.

De marinade heb ik in een wok gedaan. Heel heet gemaakt en er een stukjes gesneden Pak Soy in gegooid. Een minuut of 4 laten bakken. En dat waren de vitaminen voor de avond.



Het was goed. De volgende keer alleen wat minder soya in de pindasaus dus.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home